Ομάδα eSports ξεκινάει ο Αλόνσο

Ο Ισπανός πιλότος της McLaren, μετά από δύο παγκόσμια πρωταθλήματα αποφάσισε να το ρίξει από την πραγματική, στη virtual οδήγηση.

Διευθυντής αγωνιστικής ομάδας θα γίνει ο Φερνάντο Αλόνσο, όχι όμως στις πραγματικές πίστες αλλά σε αυτές των video games. Ο θεσμός των eSports, δηλαδή των επαγγελματικών αναμετρήσεων σε επίπεδο video games, αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική, με αποτέλεσμα να γίνεται το νέο επενδυτικό Ελντοράντο στον κόσμο των αγώνων.

Ο Αλόνσο, που το επιχειρηματικό του δαιμόνιο τον έχει ήδη οδηγήσει στη δημιουργία της δικής του μάρκας ρουχισμού και αξεσουάρ, την KIMOA, βρήκε εξαιρετική την ιδέα της δημιουργίας μιας επαγγελματικής ομάδας eSports και την υιοθέτηση πρώτος από όλους του συναδέλφους του.

Στόχος της FA Racing όπως θα ονομάζεται, θα είναι η συμμετοχή σε αγώνες video game που θα έχουν, φυσικά, ως αντικείμενο την F1, σε συνεργασία πάντα με την Liberty Media, την εταιρεία που διαχειρίζεται εμπορικά το κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μάλιστα, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, Σον Μπράτσις, χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Αλόνσο και σημείωσε ότι ο τομέας των eSports αποτελεί ένα επιχειρηματικό πεδίο με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Συνέταιρος του Αλόνσο στην ομάδα του θα είναι η πασίγνωστη εταιρεία Logitech η οποία θα είναι φυσικά υπεύθυνη για όλο το hardware και το software της ομάδας. Όπως σκωπτικά δήλωσε ο Αλόνσο, «επιτέλους έγινα υπεύθυνος ομάδας και θα τα αλλάξω όλα, ειδικά τις πρωινές συναντήσεις, τις ολοήμερες δοκιμές και τα ατελείωτα ταξίδια. Τίποτα δεν θα είναι πλέον το ίδιο».

Η παρουσίαση της ομάδας eSports του Αλόνσο έγινε στο πλαίσιο του τελευταίου αγώνα της χρονιάς για την F1 στο Άμπου Ντάμπι, λίγο πριν την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου, Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο